Kečupová nátierka
15. decembra 2022Marináda na grilovaný špíz
15. decembra 2022Potrebujeme:
-
200g hnedej ryže
-
150g paradajkového pretlaku
-
2 polievkové lyžice horčice
-
hrsť bazalky
-
200g strúhanej mozzarelly
-
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
-
cesnakové korenie
Postup:
- Ryžu nasypeme do hrnca, opláchneme a následne zalejeme dvoma dielmi vody.
- Pridáme do nej sójovú omáčku, paradajkový pretlak a horčicu. Ingrediencie poriadne zamiešame a necháme variť na miernom plameni, pokiaľ ryža nenasiakne všetku vodu.
- Následne do ryže pridáme umytú, nasekanú bazalku, cesnakové korenie, strúhanú mozzarellu a podľa chuti aj mrazenú zeleninu alebo špenát.
- Rizoto môžeme podávať samostatne, s tuniakom, chobotnicou či kuracím mäskom.