Ketchup spread
15. December 2022Marinade for grilled skewers
15. December 2022Potrebujeme:
200g hnedej ryže
150g paradajkového pretlaku
2 polievkové lyžice horčice
hrsť bazalky
200g strúhanej mozzarelly
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
cesnakové korenie
Postup:
- Ryžu nasypeme do hrnca, opláchneme a následne zalejeme dvoma dielmi vody.
- Pridáme do nej sójovú omáčku, paradajkový pretlak a horčicu. Ingrediencie poriadne zamiešame a necháme variť na miernom plameni, pokiaľ ryža nenasiakne všetku vodu.
- Následne do ryže pridáme umytú, nasekanú bazalku, cesnakové korenie, strúhanú mozzarellu a podľa chuti aj mrazenú zeleninu alebo špenát.
- Rizoto môžeme podávať samostatne, s tuniakom, chobotnicou či kuracím mäskom.