Pečené kura na kečupe
15. decembra 2022Kečupová nátierka
15. decembra 2022Potrebujeme:
4 paradajky (stredne veľké alebo 8 cherry paradajok)
1 cibuľa pokrájaná na drobno
(alebo 4 ks jarných cibuliek na drobno nakrájaných)
1 hrnček hladkej múky
1 lyžica posekanej čerstvej mäty
(ak nemáte mätu, môžete zameniť za inú bylinku)
1 lyžica posekanej čerstvej petržlenovej vňate
soľ a korenie
olej na vyprážanie
Postup:
- Paradajky pokrájame na drobné kúsky, alebo si ich môžeme postrúhať.
- K paradajkám pridáme nasekanú cibuľku a bylinky a rukou to poriadne pomiešame dokopy.
- Následne primiešame múku a dochutíme soľou a čiernym korením. Ak sa vám zdá, že cesto dostatočne nelepí dokopy, ešte pridáme múku.
- Zmes dáme na 30 minút do chladničky, aby trocha stuhla a prepojili sa chute. Potom už len naberáme s lyžičkou a vyprážame na panvici na horúcom oleji do zlata. Odporúčame podávať s kečupom.