Valentínska súťaž o 3 tašky výrobkov TOMATA
17. augusta 2022Potrebujeme:
- 2kg hovädzieho bôčiku
- 140g hladkej múky
- 2 kusy cibule
- 2 lyžice vínneho octu
- 3 lyžičky horčice
- 3 lyžičky kečupu
- 50g čiernych ríbezlí
- olivový olej
- rozmarín
Postup:
- Trúbu predhrejeme na 170 stupňov.
- Pripravené mäso okoreníme a zo všetkých strán opečieme na olivovom oleji.
- Nakrájame cibuľu, mäso potrieme horčicou, kečupom, posypeme čerstvým rozmarínom a umiestnime do pekáču.
- Pečieme 5 hodín do mäkka, priebežne polievame vodou.
- Po upečení mäsa, pridáme do výpeku 2 lyžice hladkej múky, ocot, čierne ríbezle a 4dcl vriacej vody, varíme kým omáčka nezhustne.