10
Marinade for grilled skewers
15. December 2022
12
Grilled tofu with chili sauce
15. December 2022

Fish in tomato sauce

Potrebujeme:

  • 350g rybacieho filetu (treska)

  • 1 cibuľu

  • 1 červenú papriku

  • 1 zelenú papriku

  • trocha olivového oleja a kryštálového cukru

  • ½ lyžičky údenej papriky

  • soľ

  • čierne korenie

  • 700g paradajkového pretlaku

  • 1 citrón

  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Rybu necháme dostatočne rozmraziť, následne umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Cibuľu s cesnakom si ošúpeme a takisto nakrájame na menšie kusy, rovnako spravíme aj s paprikami.
  3. V hlbšej panvici si zahrejeme olivový olej a opečieme na ňom kúsky rybky z oboch strán cca 4 minúty. Opečené kusy potom na tanieri prikryjeme alobalom.
  4. Potom vo zvyšnom oleji na panvici osmažíme cibuľku s cesnakom, pekne do zlatista.
  5. Pridáme nakrájanú papriku, varíme 5 minút a potom vložíme paradajkový pretlak, soľ, korenie a údenú papriku. Šup tam aj s lyžicou cukru a za stáleho miešania varíme 5 minút.
  6. Nakoniec vložíme do panvice aj kusy filetu a necháme prevariť ešte 2 minúty.
  7. Podávame s nakrájaným citrónom a posypeme petržlenovou vňaťou.