Marinade for grilled skewers
15. December 2022Grilled tofu with chili sauce
15. December 2022Potrebujeme:
-
350g rybacieho filetu (treska)
-
1 cibuľu
-
1 červenú papriku
-
1 zelenú papriku
-
trocha olivového oleja a kryštálového cukru
-
½ lyžičky údenej papriky
-
soľ
-
čierne korenie
-
700g paradajkového pretlaku
-
1 citrón
-
petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Rybu necháme dostatočne rozmraziť, následne umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a nakrájame na menšie kúsky.
- Cibuľu s cesnakom si ošúpeme a takisto nakrájame na menšie kusy, rovnako spravíme aj s paprikami.
- V hlbšej panvici si zahrejeme olivový olej a opečieme na ňom kúsky rybky z oboch strán cca 4 minúty. Opečené kusy potom na tanieri prikryjeme alobalom.
- Potom vo zvyšnom oleji na panvici osmažíme cibuľku s cesnakom, pekne do zlatista.
- Pridáme nakrájanú papriku, varíme 5 minút a potom vložíme paradajkový pretlak, soľ, korenie a údenú papriku. Šup tam aj s lyžicou cukru a za stáleho miešania varíme 5 minút.
- Nakoniec vložíme do panvice aj kusy filetu a necháme prevariť ešte 2 minúty.
- Podávame s nakrájaným citrónom a posypeme petržlenovou vňaťou.