Súťaž: Krížovková výzva
2. October 2024Potrebujeme:
-
Cibuľa a cesnak (3 strúčiky)
-
Korenie podľa chuti- soľ, korenie na mäso a zemiaky
-
1 ČL paradajkového pretlaku od TOMATA
-
2 PL kečupu od TOMATA
-
50 ml sójovej omáčky
-
Zemiaky
-
3 PL kyslej smotany
-
1 PL kremžská horčica od TOMATA
-
1 PL plnotučná horčica od TOMATA
Postup:
- Marináda: Cibuľu rozmixuje, pridáme pretlačený cesnak, soľ, koreniny, paradajkový pretlak a kečup od Tomaty a sójovú omáčku – všetko spolu premiešame.
- Mäso narežeme na hrubšie plátky, ale neprerežeme celkom. Potrieme ho pripravenou marinádou a necháme ho v chladničke aspoň 2 hodiny.
- Pripravíme si kyslú smotanu s oboma horčicami od Tomaty.
- Marinované mäso si vložíme do pekáču, obložíme okorenenými zemiakmi a do zárezov pridáme smotanu s horčicou.
- Prikryjeme alobalom, pečieme pri 200 stupňoch cca 1 hodinu, potom odkryté pečieme cca 20 minút.
Dobrú chuť!