TOMATA recepty - BBQ gril
BBQ grill
22. March 2024
TOMATA recepty - Horčicový dresing
Horčicový dresing
22. March 2024

BBQ + kečup kuracie prsia

Potrebujeme:

  • 4 kuracie prsia

  • 8 plátkov slaniny

  • 1/2 šálky kečupu Tomata

  • 1/4 šálky medu

  • 2 polievkové lyžice horčice Tomata

  • 2 polievkové lyžice oleja

  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)

  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Začneme s prípravou marinády. V miske zmiešame kečup, med, horčicu, olej a nasekaný cesnak. Ochutíme soľou a korením podľa svojich preferencií.
  2. Položíme kuracie prsia do vrecúška alebo misky a nalejte marinádu. Uistíme sa, že sú dobre pokryté marinádou. Dáme ich do chladničky na aspoň 30 minút (ideálne je nechať ich marinovať niekoľko hodín alebo cez noc pre lepšiu chuť).
  3. Počas čakania môžeme pripraviť gril na strednú teplotu. Keď je gril pripravený, vyberieme kuracie mäso z marinády a zabalíme ho so slaninou. Slaninou obalíme prsia tak, aby boli úplne pokryté. Použijeme špajdle na upevnenie slaniny, ak je to potrebné.
  4. Položíme mäso na gril a pečieme ho asi 20-25 minút, pravidelne ho obraciame a nanášame zvyšnú marinádu na obe strany.
  5. Keď je mäso opečené do zlatista je hotové. Pred podávaním ho necháme chvíľu odpočívať. Servírujeme s omáčkou, zemiakovým šalátom alebo šalátom z čerstvej zeleniny.

Dobrú chuť!