Marinade for grilled skewers
15. December 2022Grilled tofu with chili sauce
15. December 2022Marinade for grilled skewers
15. December 2022Grilled tofu with chili sauce
15. December 2022Fish in tomato sauce

Potrebujeme:
-
350g rybacieho filetu (treska)
-
1 cibuľu
-
1 červenú papriku
-
1 zelenú papriku
-
trocha olivového oleja a kryštálového cukru
-
½ lyžičky údenej papriky
-
soľ
-
čierne korenie
-
700g paradajkového pretlaku
-
1 citrón
-
petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Rybu necháme dostatočne rozmraziť, následne umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a nakrájame na menšie kúsky.
- Cibuľu s cesnakom si ošúpeme a takisto nakrájame na menšie kusy, rovnako spravíme aj s paprikami.
- V hlbšej panvici si zahrejeme olivový olej a opečieme na ňom kúsky rybky z oboch strán cca 4 minúty. Opečené kusy potom na tanieri prikryjeme alobalom.
- Potom vo zvyšnom oleji na panvici osmažíme cibuľku s cesnakom, pekne do zlatista.
- Pridáme nakrájanú papriku, varíme 5 minút a potom vložíme paradajkový pretlak, soľ, korenie a údenú papriku. Šup tam aj s lyžicou cukru a za stáleho miešania varíme 5 minút.
- Nakoniec vložíme do panvice aj kusy filetu a necháme prevariť ešte 2 minúty.
- Podávame s nakrájaným citrónom a posypeme petržlenovou vňaťou.