Tomata-sutaz
Súťaž: Krížovková výzva
2. October 2024

Marinované bravčové

Potrebujeme:

  • Cibuľa a cesnak (3 strúčiky)

  • Korenie podľa chuti- soľ, korenie na mäso a zemiaky

  • 1 ČL paradajkového pretlaku od TOMATA

  • 2 PL kečupu od TOMATA

  • 50 ml sójovej omáčky

  • Zemiaky

  • 3 PL kyslej smotany

  • 1 PL kremžská horčica od TOMATA

  • 1 PL plnotučná horčica od TOMATA

Postup:

  1. Marináda: Cibuľu rozmixuje, pridáme pretlačený cesnak, soľ, koreniny, paradajkový pretlak a kečup od Tomaty a sójovú omáčku – všetko spolu premiešame.
  2. Mäso narežeme na hrubšie plátky, ale neprerežeme celkom. Potrieme ho pripravenou marinádou a necháme ho v chladničke aspoň 2 hodiny.
  3. Pripravíme si kyslú smotanu s oboma horčicami od Tomaty.
  4. Marinované mäso si vložíme do pekáču, obložíme okorenenými zemiakmi a do zárezov pridáme smotanu s horčicou.
  5. Prikryjeme alobalom, pečieme pri 200 stupňoch cca 1 hodinu, potom odkryté pečieme cca 20 minút.

Dobrú chuť!