BBQ grill
22. marca 2024Horčicový dresing
22. marca 2024 BBQ + kečup kuracie prsia
Potrebujeme:
-
4 kuracie prsia
-
8 plátkov slaniny
-
1/2 šálky kečupu Tomata
-
1/4 šálky medu
-
2 polievkové lyžice horčice Tomata
-
2 polievkové lyžice oleja
-
2 strúčiky cesnaku (nasekané)
-
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Začneme s prípravou marinády. V miske zmiešame kečup, med, horčicu, olej a nasekaný cesnak. Ochutíme soľou a korením podľa svojich preferencií.
- Položíme kuracie prsia do vrecúška alebo misky a nalejte marinádu. Uistíme sa, že sú dobre pokryté marinádou. Dáme ich do chladničky na aspoň 30 minút (ideálne je nechať ich marinovať niekoľko hodín alebo cez noc pre lepšiu chuť).
- Počas čakania môžeme pripraviť gril na strednú teplotu. Keď je gril pripravený, vyberieme kuracie mäso z marinády a zabalíme ho so slaninou. Slaninou obalíme prsia tak, aby boli úplne pokryté. Použijeme špajdle na upevnenie slaniny, ak je to potrebné.
- Položíme mäso na gril a pečieme ho asi 20-25 minút, pravidelne ho obraciame a nanášame zvyšnú marinádu na obe strany.
- Keď je mäso opečené do zlatista je hotové. Pred podávaním ho necháme chvíľu odpočívať. Servírujeme s omáčkou, zemiakovým šalátom alebo šalátom z čerstvej zeleniny.
Dobrú chuť!